Рада дозволила виконуючим обов'язки міністрів розподіляти бюджетні гроші та повернула конкурси на посади чиновників

16 лютого Верховна Рада підтримала розширення повноважень в. о. міністрів щодо розподілу бюджетних коштів строком на 2 місяці з моменту призначення

За відповідний законопроєкт віддали голоси 237 народних депутатів, передає Еспресо.TV.

"Слуга народу" дала 222 голоси та добирала необхідні в депутатської групи "Довіра" (10), позафракційних (4) та "За майбутнє" - 1. Решта фракцій - "ЄС", "Голос", Батьківщина" та "ОПЗЖ" - не дали за законпроєкт жодного "за".

Зазначимо, в першому читанні законопроєкту №4531 "про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби" норма про розширення повноважень в. о. міністрів була відсутня.

Профільний комітет наполягав на необхідності цієї норми в документі, щоб в.о. міністра змогли приймати рішення про розподіл бюджетних коштів, головним розпорядником яких є міністерство.

Документ передбачає, що тільки через 60 днів, якщо все ще не буде призначено міністра, ці повноваження виконуючого обов'язки анулюються.

Нагадаємо, на початку лютого Рада схвалила цей закон в першому читанні. Він передбачає відновлення конкурсів на зайняття посад державних службовців.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо