Справа Шеремета: у підозрюваного Антоненка хвороба судин та руйнуються зуби, - адвокат

В обвинуваченого у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненко загострення хвороби судин та почали руйнуватися зуби

Про це заявив адвокат Станіслав Кулик у інтерв’ю виданню “Букви”.

“В Антоненка загострення хвороби із судинами. Почалася руйнація зубів. Крім того, він мав симптоми, подібні до COVID-19. Ми просили змінити запобіжний, щоби він мав змогу нормально лікуватися за межами СІЗО. Але це клопотання відхилили, натомість зобов’язали ізолятор надати медичну допомогу”, – зазначив адвокат.

Він уточнив, що у СІЗО наявний стоматологічний кабінет.

“Лікарка з тими засобами й можливостями, які є в ізоляторі, спробувала Антоненку допомогти. Але після того у нього випав зуб. І нам довелося звертатися до приватного стоматолога, який їхав до Андрія у СІЗО, щоби лікувати зуби”, – сказав Кулик.

Щодо проблем із судинами, адвокат зазначив, що штатний хірург ізолятора його оглянув, і зробив висновок, що треба судинний хірург.

“Нам вдалося організувати візит лікаря, судинного хірурга, який Антоненка лікував раніше. Він приїхав в ізолятор, так само його оглянув і сказав, що треба провести діагностику за допомогою спеціальної апаратури. Після того ситуація заглохла. Аби вивезти Андрія в лікарню, треба за кілька тижнів до того подати заявку, щоби медзаклад перевірили: чи безпечно туди везти людину, чи можна її там охороняти. І відповіді поки немає”, – повідомив Кулик.

Захист сподівається, що Антоненку змінять запобіжний захід і він зможе без перешкод сходити в лікарню.

Кулик сказав, що спеціаліст однієї з лабораторій Києва приїжджав у СІЗО і взяв у Антоненка тест на коронавірус – результати були негативні.

“Ми трохи видихнули. Але реальний ризик був, адже на коронавірусну хворобу перехворіли двоє адвокатів. І один із них ходив до Андрія в ізолятор, ще коли не знав про захворювання. На щастя, виявилося, що в Антоненка була звичайна застуда”, – додав він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb