Стане першою у світі: Україна прирівняє цифрові паспорти до звичайних

За словами віцепрем'єр-міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, Україна стане першою державою у світі, яка прирівняє цифрові паспорти до звичайних

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Після прийняття необхідного закону у світі сформується бренд України як "цифрової держави" - ми станемо першою країною, що легалізує цифрові паспорти. Це також спростить внутрішні процеси із запуску нових цифрових продуктів", - цитує пресслужба слова Федорова.

Так, у мобільному застосунку Дія доступні закордонний біометричний паспорт та ID-картка. Перевірити дійсність цифрового документа можна за допомогою будь-якого смартфона, на якому встановлено додаток. Для цього потрібно навести камерою смартфона на QR-код цифрового документа, який звірить його з даними у відповідних реєстрах.

У пресслужбі зазначили, що українці вже можуть користуватись цифровими паспортами у більшості життєвих ситуацій - для отримання відправлень на пошті, адміністративних, фінансових, банківських послуг тощо. Зокрема, цифрові паспорти приймаються для відкриття рахунку деякими банками, а також для купівлі квитків на потяг та літак.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb