Суперечить КПК: у суді пояснили, чому підозрюваного у вбивстві Окуєвої відпустили з-під варти

Підозрюваного у вбивстві військового медика та добровольця Аміни Окуєвої Ігоря Редькіна відпустили з-під варти під домашній арешт через те, що термін його тримання у СІЗО перевищив допустимий за нормами законодавства

Про це повідомляє пресслужба Київського апеляційного суду.

"Сукупний строк тримання під вартою підозрюваного, обвинуваченого під час досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо тяжких або особливо тяжких злочинів не повинен перевищувати 12 місяців. Враховуючи те, що підозрюваного Редькіна затримано 11 січня 2020 року, то станом на день розгляду вказаної апеляційної скарги, останній тримався під вартою понад максимально встановлений, для стадії досудового розслідування, строк, а саме 13 місяців, що суперечить положенням кримінального процесуального законодавства та є підставою для скасування оскаржуваного рішення слідчого судді", - йдеться у повідомленні.

Водночас у суді зазначили, що усвідомлюють обґрунтованість підозри щодо Редькіна, тому з-під варти відправили його під цілодобовий домашній арешт.

"Колегія суддів суду апеляційної інстанції, за наслідками апеляційного перегляду ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва, дійшла висновку про обґрунтованість підозри у вчиненні підозрюваним Редькіним інкримінованих кримінальних правопорушень, а також наявність ризиків, передбачених ч. 1 ст. 177 КПК України, а тому застосувала щодо підозрюваного Редькіна запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту", - додали в суді.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb