У Білорусі проводять масові обшуки у журналістів та правозахисників

У керівників Білоруської асоціації журналістів (БАЖ), журналістів та правозахисників 16 лютого проводять обшуки

Про це повідомляє БАЖ.

"Співробітники міліції прийшли до голови БАЖ Андрія Бастунця і заступника голови Олега Агеєва. "Андрія Бастунця забрали співробітники ГУВС Мінміськвиконкому, як вони представилися", - йдеться в повідомленні.

За словами дружини Бастунця, співробітники міліції поводилися коректно. На питання про причини обшуку вони не відповіли. У БАЖ повідомили, що вранці у вівторок невідомі ломляться у двері до заступника голови БАЖ Бориса Горецького.

Зазначається, незареєстрований в Білорусі правозахисний центр "Весна" повідомляє, що співробітники ОМОН приїхали до будинку журналістки-фрілансера з Гомеля Лариси Щирякової. Обшук проводиться у рамках кримінальної справи за статтею "вбивство співробітника органів внутрішніх справ". Обшук проводиться і у гомельського журналіста Анатолія Готовчиця.

У членів Могильовського відділення "Весни" Олексія Колчина і Бориса Бухеля, координатора кампанії "Правозахисники проти смертної кари в Білорусі", правозахисника "Весни" Андрія Полуда, керівника Мозирського відділення "Весни" Володимира Телепуна, керівника Світлогорського відділення "Весни" Олени Маслюкової також тривають обшуки. 

Обшуки проводяться також і співробітниками відділів з боротьби з організованою злочинністю. Також у Могильові прийшли з обшуком до журналіста-фрілансера Олеся Буракова-молодшого.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb