Чорновол: перемир’я на Донбасі – це злочин, це ослаблення української армії

Перемир’я в російсько-українській війні на Донбасі – це злочин, який призвів до ослаблення української армії

Про це повідомила народна депутатка VIII скликання, активістка Тетяна Чорновол у програмі “Змістовно з Христиною Яцків” на Еспресо.TV.

“На фронті ми стали слабші. Але слабші не через солдатів наших, а через те, що цілий рік їм була заборонена розвідка. Вони навіть не знають, в яких умовах стоять. Нас ослабили. Були заборони на контрзаходи, заборони на розвідку. Звичайно, це не могло не ослабити українську армію”, – заявила Чорновол.

Активістка пояснила, чому діюче перемир’я є злочинним: “Те так зване перемир'я – злочинне саме тим, що воно призвело до ослаблення української армії. Будь-які ворожі диверсії, я вже не кажу про, не дай Бог, широкомасштабний наступ, ми вже не можемо зупинити, як зупиняли рік тому, чи два роки тому. В нас вже немає таких можливостей, адже армія системно ослаблювалася”.

Чорновол також зауважила, що однією з причин загибелі українських військових на фронті є заборона на розвідувальні дії.

“Якщо зараз ми говоримо про втрати, ці втрати також є причиною цього ослаблення. Зараз хтось гине від снайперського тому, що розвідка не встановлює навіть ті позиції, де можуть бути ворожі снайпери, що робилося раніше. Можна було робити певні кроки на випередження, багато різних контрзаходів. А зараз ми сліпі”, – зазначила колишня народна депутатка.

Чорновол наголосила, що ми на фронті сліпі й будь-який наказ президента Російської Федерації Путіна щодо ескалації війни на Донбасі завдає Україні значно більше втрат, ніж раніше.