G20 володіє всім необхідним, щоб створити групу з глобальної COVID-вакцинації, - генсек ООН

Генсек ООН Антоніу Гутерреш у середу припустив створення в рамках "Великої двадцятки" цільової робочої групи для підготовки та координації плану із глобальної вакцинації населення проти коронавірусу

Про це генсек ООН заявив під час засідання Ради безпеки ООН, передає "РБК-Україна".

"Світу терміново потрібен глобальний план з вакцинації, щоб звести воєдино всі необхідні для цього ресурси, наукові знання та фінансові кошти. Я вважаю, що G20 знаходиться в такому положенні, яке дозволяє їй створити спеціальну робочу групу для підготовки такого плану і його подальшої координації та фінансування", - заявив він.

Гутерреш вважає, що такий підхід дав би змогу ефективніше проводити вакцинацію і, отже, швидше покласти край пандемії COVID-19.

"Робоча група повинна включати всі країни, де є ресурси, необхідні для розробки вакцини або її виробництва при наявності ліцензії. У неї також повинні увійти Всесвітня організація охорони здоров'я та інші міжнародні організації і фінансові установи", - заявив він.

Гутерреш додав, що питання фінансування групи можна було б почати обговорювати на зустрічі G7, яка відбудеться в кінці цього тижня.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb