Кабмін затвердив бюджет Пенсійного фонду з дефіцитом 21,7 млн грн

Кабінет міністрів затвердив постанову про бюджет Пенсійного фонду України (ПФУ) на 2021 рік з дефіцитом 21,7 млн грн

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики.

Відповідно до затвердженого Кабміном бюджету ПФУ, загальна сума його доходів у 2021 році становить 495,5 млн грн. При цьому власні доходи передбачені у сумі 327,9 млн грн, з яких 293,8 млн грн - сума єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ), розподілена на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Загальний обсяг видатків ПФУ у 2021 році передбачений на рівні 495,5 млн грн. 

Кошти державного бюджету України на пенсійні програми складають 195,3 млн грн. Зокрема, на сплату ЄСВ за окремі категорії осіб - 27,9 млн грн; за фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень за пенсійними програмами та дефіциту ПФУ - 167,3 млн грн.

При цьому на пенсійне забезпечення військовослужбовців, виплату пенсій, надбавок і підвищень, призначених за різними пенсійними програмами передбачено 145,2 млн грн; на покриття дефіциту коштів ПФУ - 21,7 млн  грн; на погашення заборгованості з пенсійних виплат, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, за рішенням суду - 360 млн грн.

Крім того, зазначається, що рішення враховує підвищення виплат 65-річним пенсіонерам з січня та грудня у зв'язку із зростанням мінімальної заробітної плати, компенсаційні виплати особам, яким виповнилося 80 років і які досягли 75 років; підвищення пенсійних виплат у зв'язку із підвищенням прожиткового мінімуму з липня та грудня початкового року; проведення індексації пенсій.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb