"Не довели сплату судового збору": Верховний суд не розглянув позов NewsOne щодо оскарження санкцій

Верховний суд залишив без розгляду позов ТОВ "Новини 24 години" (NewsOne) щодо застосування до нього санкцій. Каналу треба виправити недоліки

Про це повідомляє пресслужба Верховного суду.

"15 лютого 2021 року до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду надійшов позов від ТОВ "НОВИНИ 24 ГОДИНИ" до президента України, в якому позивач просить визнати протиправним і нечинним п. 7 додатка № 2 до указу президента України від 2 лютого 2021 року № 43/2021 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" у частині введення в дію цього рішення РНБОУ, відповідно до якого застосовано санкції до позивача", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ухвалою суду позовну заяву ТОВ "НОВИНИ 24 ГОДИНИ" (NewsOne) залишено без руху і встановлено позивачеві десятиденний строк із дня отримання цієї ухвали для усунення недоліків.

Рішення мотивоване тим, що кошти, перераховані позивачем на сплату судового збору, не надійшли на відповідний казначейський рахунок, а тому йому необхідно надати докази, що підтверджують надходження коштів про сплату судового збору за подання позовної заяви.

"Також позивач не зазначив обґрунтованих і достатніх підстав, які б підтверджували необхідність та доцільність залучення третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача – Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Верховної Ради України", - йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb