"У Міноборони було пів року на те, щоб забезпечити наших бійців усім необхідним", - Рахманін

Народний депутат з фракції "Голос" Сергій Рахманін не вірить, що на екстреному засіданні Ради національної безпеки та оборони обговорюватимуть питання забезпечення українських військових

"Хоча це – питання державної ваги", - наголосив в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо" нардеп, пише "Еспресо.Захід"

"Порядок денний анонсованого засідання Ради національної безпеки невідомий - невідомо, що там буде обговорюватися. Мені б дуже хотілося, щоб там обговорювалося питання державного оборонного закону (рішення Ради нацбезпеки і оборони, яке президент затвердив своїм указом у листопаді минулого року. – Ред.). Для тих, хто не знає: щоб він запрацював з 1 січня (щоб ми могли забезпечити наших бійців всім необхідним), треба було ухвалити низку підзаконних актів. Міноборони не розробило жодного, хоча мало на це пів року. Після цього Рада національної безпеки і оборони зобов’язала Міністерство оборони і Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості розробити ці підзаконні акти до 15 лютого. Сьогодні 16 лютого – жоден із цих підзаконних актів не затверджений. Це означає, що зброя, бойова техніка, боєприпаси, обладнання - ті речі, які потрібні нашим військовим, що виконують бойове завдання, - все це під загрозою зриву", - повідомив Сергій Рахманін.

"Про це мало взагалі говорять, але це не менш важливо, ніж обговорювати Кравчука чи Шарія. Це питання державної ваги, якому, на превеликий жаль, не приділяється достатньої уваги. А от чи будуть його обговорювати (на засіданні Ради нацбезпеки і оборони. – Ред.), я не знаю - порядок денний є закритим. Щодо моїх очікувань, я не дуже вірю у системний підхід і у команду розв’язати ці проблеми, - зізнався політик. - Мені б дуже хотілося помилятися, але якихось доленосних рішень від засідання Ради нацбезпеки я, на жаль, не чекаю".