Всі багаті країни повинні перейти на синтетичну яловичину, - Гейтс

Білл Гейтс пропонує країнам першого світу відмовитись від яловичини, замінивши її штучними замінниками, а бідні країни перевести на ГМО-корів, які менше шкоди завдають довкіллю своїм метаном

Про це повідомляє Independent, передає "Укрінформ".

Відмову від натуральної яловичини засновник  Microsoft пояснив проблемою з викидами метану внаслідок годування великої рогатої худоби. Бактерії у травній системі корів виділяють метан під час перетравлення їжі, наголосив Гейтс.

Білл гейтс зауважив, що подолання викидів від сільського господарства, зокрема тваринництва, є однією з найскладніших кліматичних проблем, яку потрібно вирішити.

"Я не думаю, що найбідніші 80 країн їстимуть синтетичну яловичину. Я вважаю, що всі багаті країни повинні перейти на 100% синтетичну яловичину. До різниці смаків можна звикнути", - зазначив Гейтс, додавши, що з часом смак штучного м’яса зроблять кращим.

Читайте також: Дочка Гейтса вакцинувалася від COVID-19 та пожартувала про "чіпування"

Перехід до замінника натуральному м'ясу, на думку мільярдера, можливий для країн з середнім і високим рівнем доходу, однак це буде політично складним завданням.

В африканських країнах Гейтс пропонує використовувати генну модифікацію тварин, щоб різко збільшити кількість яловичини на душу населення, контролюючи водночас обсяг викидів метану.

Читайте також: Білл Гейтс назвав дві головні загрози, які чекають на людство після пандемії коронавірусу

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо