Вища рада правосуддя відкрила дисциплінарну справу стосовно трьох суддів ВАКС

Вища рада правосуддя відкрила дисциплінарну справу стосовно суддів Вищого антикорупційного суду Віктора Маслова, Ігоря Строгого та Лесі Федорак

Про це повідомляє пресслужба ВРП.

«Перша дисциплінарна палата ухвалила рішення про відкриття дисциплінарної справи стосовно суддів Вищого антикорупційного суду Віктора Маслова, Ігоря Строгого та Лесі Федорак, враховуючи сукупність та системність порушень ними норм процесуального права",, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Вища рада правосуддя карає суддів ВАКС за певні рішення, - Ситник

У ВРП пояснюють, що після попередньої перевірки скарг, встановлені відомості, "за якими є підстави вважати про наявність у діях суддів ознак дисциплінарних проступків".

Читайте також: "Член Вищої ради правосуддя вимагав матеріали незакінченої справи": судді ВАКС заявили про втручання у свою діяльність

Зокрема, ідеться про зобов’язання адвоката діяти у спосіб, не передбачений законом, – попри наявність заяви адвоката про відмову від виконання обов’язків захисника, судді залучили його до участі в судовому процесі.

Читайте також: "Мав право витребувати матеріали судової справи": Вища рада правосуддя заперечила тиск свого члена на ВАКС

"Такі дії можуть свідчити про умисне або внаслідок грубої недбалості порушення прав людини і основоположних свобод або інше грубе порушення закону", - вважають у ВРП.

А також - невжиття заходів щодо розгляду кримінальної справи протягом розумного строку, що може свідчити про безпідставне затягування розгляду заяви, скарги чи справи.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb