За електроенергію для двох будівель: у Полтаві син ексдепутата може виграти тендер на 700 тис. грн

У Полтаві син ексдепутата від "Совісті України" Богдан Кива може отримати замовлення на електроенергію для двох будинків за 700 тис. грн, оскільки його компанія є єдиним учасником тендеру

Про це повідомляє інтернет-видання Полтавщина.

Згідно з повідомленням, виконавчий комітет Полтавської міськради уже місяць намагається закупити електроенергію на 2021 рік для двох будівель: на вул. Соборності, 36 (міськрада) та вул. Соборності, 40. Замовлення майже на 700 тис. грн може отримати фірма 27-річного сина екс-депутата від «Совісті України» Богдана Киви. 

За інформацією видання, перший тендер, оголошений 13 січня, виконком був вимушений скасувати через подання лише однієї пропозиції - компанією "Карма Трейдинг", яка була зареєстрована влітку 2020 року. Втім, компанія встигла взяти участь у п'яти бюджетних закупівлях, жоден конкурс з яких вона не виграла.

Згідно із тендерною пропозицією, місто хоче придбати 328460 кВт-год електроенергії до кінця цього року для двох будівель у центрі. "Карма Трейдинг" запропонувала продати таку кількість електрики за 687,4 тис. грн, що на 35 тис. грн нижче за очікувану вартість. Таким чином, потенційний постачальник виставив ціну у 2,09 грн/кВт-год.

У поданих документах він зазначав, що продану електроенергію сам купуватиме у державного підприємства "Оператор ринку", яке продає її за схемою "на добу вперед". У якості прикладу виконання аналогічного договору "Карма Трейдинг" надало копію договору з охоронною компанією "Антарес-2000".

Новий конкурс з тими самими умовами виконком оголосив 5 лютого. Подати пропозиції по закупівлі компанії можуть до 25 лютого, а на 26 лютого запланований аукціон. При цьому, у випадку, коли туди знову з'явиться лише одна компанія, то тендер буде скасовано і це дасть право місту вже напряму укласти договір з обраним постачальником без конкурсу.

У виданні зазначили, що цим постачальником може бути "Карма Трейдинг", пов'язане із міським головою Полтави Олександром Мамаєм.

За інформацією видання, власником та керівником "Карма Трейдинг" є Богдан Кива - син Владислава Киви, депутата міської ради сьомого скликання від "Совісті України". За даними Мін'юсту, юридична адреса компанії - вул. Кагамлика, 66. Власник цієї будівлі — Тамара Мамай, матір Олександра Мамая.

Водночас, у виданні зазначають, що ціна, яку запропонувала "Карма Трейдинг" є доволі ринковою, проте не виключено, що в усіх договорах вона з часом буде коригуватись додатковими угодами.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb