Держкомісія з надзвичайних ситуацій ухвалила посилити карантинні обмеження через COVID-19

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила посилити карантинні обмеження та контроль за їх дотриманням, а також підвищити спроможність медичної системи приймати більшу кількість хворих

Про це повідомляє Урядовий портал.

На засіданні зокрема розглядали питання про ситуацію з СОVID-19 у західних регіонах - Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Житомирській та Чернівецькій областях, де зафіксовано зростання захворюваності.

Заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що ситуація з підвищенням захворюваності наприкінці лютого була очікуваною і що завдяки посиленню карантинних заходів у січні "вдалося втримати ситуацію", а медична система здатна витримати додаткове навантаження.

Комісія ухвалила рішення про посилення контролю за дотриманням карантинних обмежень, в тому числі й з боку керівництва ОДА. Спільною проблемою для різних регіонів визнали недотримання карантинних обмежень зокрема у закладах громадського харчування, розважальних закладах тощо.

"Рекомендовано на місцевому рівні, згідно з Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", приймати рішення про обмеження на окремих територіях, де було зафіксовано спалахи захворювання. Йдеться, зокрема, про відвідування навчальних закладів, роботу закладів харчування та відпочинку, контроль в'їзду/виїзду до населених пунктів тощо", - повідомляє Урядовий портал.

Водночас заплановано створити резервний фонд ліжкомісць, де за потреби оперативно розміщатимуть хворих на СОVID-19.

За даними уряде, з 4 по 17 лютого 2021 року в Україні було зареєстровано 54 895 випадків COVID-19, в тому числі 22 584 у західному регіоні, що склало 41% від усіх зареєстрованих випадків за цей період по Україні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb