Можливо, Зеленський має намір "відщипнути" якусь частину проукраїнського електорату через закриття "каналів Медведчука", – Курпіль

Народний депутат України V-VII скликань Степан Курпіль не вірить, що забороняючи проросійські телеканали, президент керувався благородними мотивами

Своїм припущенням екснардеп поділився в ефірі програми "Головне", пише "Еспресо.Захід".

"П'ята колона буде робити свою справу, так як вона її робить. Інша річ, чи ми дозволимо їй працювати настільки відкрито. Тут якраз у влади є всі важелі, якими б мотивами вона не керувалася", - зазначив Степан Курпіль.

"Згідний з тим, що йде маніпуляція, що підготовлено два законопроєкти проти української мови як державної, що закриття каналів абсолютно не відповідають тій політиці, яку проводить Зеленський і його команда. Цілком можливо, що він має намір очолити проукраїнський електорат чи "відщипнути" якусь його частину. Думаю, що це – продовження електоральної політики, коли "і вашим, і нашим". Під час президентських виборів кожен з виборців щось собі "домальовував": ті, що за НАТО, вважали, що Зеленський поведе країну у НАТО, ті, що проти, вважали, що ні, і т.д. Зараз відбувається щось подібне. Тільки зараз досить важко відмовчуватися. Треба не тільки говорити, а й діяти. Власне, за діями, за руками треба стежити. Не вірю, що це зроблено з чистим серцем, на благо народу. Швидше за все, йдеться про якісь електоральні мотиви", - припускає колишній народний депутат.

Не виключає й впливу на Зеленського адміністрації новообраного президента США Джозефа Байдена: "Міжнародний, зокрема західний вплив має дуже велике значення для української політики. Знову ж таки, бачимо певне роздвоєння. Є спроби зняти з посад в антикорупційних органах своїх людей, але є інші спроби. Є просування на посади людей з режиму Януковича. Дуже добре (хоч і нас критикують за це), що у нас, можливо, є зовнішнє управління, бо тільки під зовнішнім батогом ми щось робимо. Самі ми нічого не здатні зробити, тому що країною управляють олігархи і їх все абсолютно влаштовує".

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал