Прийняття закону про зброю перенесуть на наступний пленарний четвер, - Монастирський

Нардеп пояснив, що закон про зброю не встигнуть прийняти 18 лютого через включення до порядку денного двогодинного звіту генерального прокурора і навряд чи приймуть у п'ятницю, відтак поставлять одразу на наступний четвер, 25 лютого

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський заявив у кулуарах ВР, передає Еспресо.TV.

На питання журналістки, чи з'явилась консолідована позиція щодо закону про зброю у фракції "Слуга народу" та чи є можливість його прийняти у четвер, 18 лютого, Денис Монастирський зазначив:

"Хочу сказати, що законопроєкт сьогодні стояв у прохідній частині, але у зв'язку з тим, що буквально вчора з'явився звіт генерального прокурора (у порядку денному Ради, - Ред.), всі питання посунулись відповідним чином. І я вже бачу, що сьогодні ми, очевидно, не дійдемо до цього питання. На п'ятницю, на завтра, точно його немає сенсу ставити, тому що це питання має бути (поставлено на голосування, - Ред.), коли всі депутати присутні."

Він також зазначив, що скоріш за все законопроєкт про зброю розглянуть у четвер, 25 лютого.

Монастирський зауважив, що є основний законопроєкт, де пропонується дозволити придбання короткоствольної зброї без права його носіння, альтернативний, в якому пістолети можна буде придбати та носити з собою.

У разі, якщо депутати не оберуть жоден з них, розглянуть варіант закону про зброю із забороною обігу короткостволу для громадян.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо