"Багато ідіотів пишуть заяви": Степанов про справу НАБУ щодо зловживань на закупівлях вакцин

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що справа Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) щодо завищення цін при закупівлях вакцин від COVID-19 - це спроба "зробити хайп" і справа "закінчиться нічим"

Про це повідомляє Україна 24.

"Є заявник, він пише заяву, НАБУ зобов'язане за законом відкрити справу. Вибачте, в нас ідіотів у країні, які пишуть заяви, відкривають справи, велика кількість. Про ці справи навіть ніхто не знає. Але вони їх відкрили, розслідували, бо не можуть не відкрити", - сказав Степанов.

За словами міністра, МОЗ передало НАБУ всі необхідні для розслідування документи.

"Справа завершиться тим, що буде закрита, це вже зрозуміло. Але просто сам такий елемент того, що хтось намагається зробити з цього черговий хайп", - заявив він.

Зазначимо, раніше НАБУ повідомило, що справа про закупівлю вакцин була відкрита за заявою державного підприємства "Медичні закупівлі", з яким у МОЗ публічний конфлікт.

У виданні Liga.net повідомили, що звернулися у Медзакупівлі за коментарем. Виданню відмовилися відповідати на слова Степанова по суті, підкресливши, що наразі йдуть допити НАБУ і ДП не хоче будь-якими висловлюваннями або діями нашкодити процесу розслідування.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb