"Можемо повністю себе забезпечити": Лукашенко зібрався боротися із санкціями за допомогою радянського держплану

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко переконаний, що Білорусь і Росія зможуть повністю забезпечити себе всім необхідним, незважаючи на накладені Заходом санкції

Про це він сказав на зустрічі з державним секретарем Союзної держави Григорієм Рапотою, повідомляє БЕЛТА.

"Росію, так само як і нас, все намагаються налякати якимись санкціями. Я з радянського часу. Знаю, що таке держплан, як планувалося. Я так прикинув, боже мій, чого ми тремтимо і паримось. Ми можемо все прорахувати і повністю себе забезпечити. За винятком деяких деталей. Так ми протягом 3−5 років і деталі ті зробимо в Білорусі і Росії. у нас такий науковий потенціал", — переконаний Лукашенко.

За його словами, дві країни разом можуть успішно працювати практично у всіх сферах, будь то космос, біотехнології, електромобілі та інше.

"Ми все вміємо робити. Просто ліберали колись нас переконали: ринок все відрегулює. Та чорта з два", — сказав Лукашенко.

Тому, вважає він, не варто особливо переживати з приводу введення тих чи інших санкцій.

"Добре, вводьте. Але свої товари будете споживати у себе, на наш ринок не прийдете. Це все-таки 150 мільйонів осіб. А через Білорусь, Росію адже розходиться величезна кількість товарів. Тому зрозуміло, хто від цього програє. А ми всі переживаємо: ах, санкції, ми помремо… Та не помремо", — додав Лукашенко.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb