Рада попередньо підтримала створення Фонду часткового гарантування кредитів сільгоспвиробникам

Верховна Рада підтримала у першому читанні проєкт закону №3205-2 про Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві

Про це повідомляє Урядовий портал.

Згідно з повідомленням, Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві спростить отримання кредитів малими фермерами, які не мають кредитної історії. Так, господарства, які обробляють до 500 га землі, матимуть більше можливостей отримати кредити на розвиток бізнесу, адже виконання їх зобов'язань перед банками будуть гарантуватися Фондом.

Проєкт закону визначає особливості створення та діяльності Фонду, тип власності та корпоративного управління. 

Зазначається, що для забезпечення прозорости та підвищення ефективності його діяльності пропонуються такі запобіжники: гарантії надаватимуться в обсязі до 50% непогашеної суми основного боргу та на строк дії кредитного договору, але не більше 10 років; кредитне плече складатиме 1:4, тож кожна виділена державою гривня перетворюватиметься на 8 для аграріїв.

Позичальниками можуть стати дрібні фермери, які обробляють до 500 га землі та відповідають вимогам, що висуваються до мікро-, малого та середнього бізнесу.

У пресслужбі додали, що реалізація документу покращить доступ малих та середніх сільгоспвиробників до кредитних ресурсів та сприятиме стабільності функціонування сільського господарства в Україні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb