Українці зможуть отримати вакцину від COVID-19 у рамках медгарантій, - НСЗУ

Національна служба здоров'я впровадить пакет вакцинації від COVID-19 у програму медагарантій на 2021 рік

Про це під час брифінгу повідомив в.о. голови Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Андрій Віленський, передає Еспресо.TV.

"Яка роль НСЗУ у проведенні вакцинації від COVID-19? Перше - перевірка відповідності медзакладів вимогам, щоб упевнитися, що вони можуть проводити вакцинацію якісно і безпечно. Друге - оплата за надання послуги протягом всього періоду вакцинальної кампанії", - сказав Віленський.

За його словами, у перший місяць медзаклади, які уклали договір з НСЗУ за цим пакетом, отримають 8 тис. грн на кожну мобільну бригаду для забезпечення готовності до проведення вакцинації. Надалі оплата здійснюватиметься за кожну дозу за підсумками роботи. Так, за фактичну кількість провакцинованих осіб медзаклади отримають 25 грн - за першу дозу та 60 грн - за наступну.

Віленський додав, що всю інформацію про проведення вакцинації медичні команди будуть залишати в електронній системі охорони здоров'я. НСЗУ проводитиме оплату на основі цих даних.

За інформацією НСЗУ, для укладення договору на пакет вакцинації медзаклад зобов'язаний входити у перелік керівника робіт з ліквідації наслідків COVID-19; забезпечити дотримання холодового ланцюга при транспортуванні та зберіганні вакцини; мати обладнане місце для проведення вакцинації, яке відповідає галузевим стандартам; проводити вакцинацію з розділенням потоків пацієнтів і виконанням правил епідбезпеки; забезпечити проведення двох вакцинацій для пацієнта.

Окремо зазначається, що мобільна бригада має складатись із лікаря і двох медсестер. Додатково рекомендується залучити до команди робітника, який буде проводити реєстрацію, і водія.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb