Укрпошта перенесе випуск поштових марок про Сухопутні війська з 23 лютого на іншу дату

В Укрпошті погодились із Генеральним штабом та заявили, що перенесуть випуск марок "Збройні сили України. Сухопутні війська" на День українського добровольця, 14 березня

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти.

В компанії підтвердили, що планували випустити марки 23 лютого.

"Цю дату обрали як інфопривід для привернення уваги до марок, і як ознаку того, що ця сторінка історії давно в минулому і нам у сучасній Україні є, що протиставити агресору. Жодним чином не з метою вшанувати день радянської армії, а навпаки - української. Однак така ініціатива була сприйнята українцями неоднозначно", - йдеться в повідомленні.

Пресслужба Укрпошти запевнила, що розуміє чутливість теми для багатьох українців. 

"Усвідомлюємо чутливість теми і дослухаємося до думки людей, тому приймаємо позицію Генерального Штабу ЗСУ перенести дату спецпогашення поштових марок "Збройні Сили України. Сухопутні війська" на 14 березня - День українського добровольця", - відповіли у компанії.

"Укрпошта завжди підтримує українську армію і тільки за часи російської окупації випустила більше 20 художніх марок патріотичної тематики, серед яких "Слава Україні!" (яка отримала 1-у премію на міжнародній виставці в Мадриді), "Передова", "Вони вистояли! Не витримав бетон!" та багато інших, які уже зібрали безліч прихильників в Україні і світі, поширюючи ідею сильної і незалежної України. Завтра Укрпошта випускає марку "Орден Героїв Небесної Сотні" і ми сподіваємось, що дійсні патріоти України приділять таку ж увагу цьому випуску, як і випуску, присвяченому Збройним силам України", - підкреслили в Укрпошті.

Нагадаємо, 18 лютого Генеральний штаб виступив із заявою про неприпустимість випуску та першого погашення марок, присвячених Сухопутним військам України до радянського війського свята - 23 лютого.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо