Зупинити "Північний потік-2" - це питання життя чи смерті для українців: Коболєв відповів на фразу Путіна про "геополітичний проект "Україна"

Газопровід "Північний потік-2" є інструментом, який зробить Україну беззахисною перед російською військовою агресією, вважає голова Нафтогазу Андрій Коболєв

Про це він написав в Facebook, коментуючи вчорашню заяву президента РФ Володимира Путіна, що противники будівництва "Північного потоку-2" намагаються "змусити Росію платити за їх геополітичний проект "Україна".

Коболєв відзначив, що для Путіна "цей економічно безглуздий проєкт має цілком відчутний геополітичний сенс".

"Поки Україна є важливим транзитером газу до Німеччини, Італії і Франції, українська ГТС є частиною нашої системи оборони. Щойно у Кремля з‘явиться фізична можливість перенаправити газові потоки в обхід України, наша ГТС стане просто мережею газопроводів. Тоді наша країна стане набагато більш вразливою перед російською агресією. Саме тому зупинити "Північний потік-2" — це без перебільшення питання життя чи смерті для наших громадян. Ні, Україна не зможе „жити з цим“ і обійтися без жертв", — написав голова Нафтогазу.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb