Екссуддю Апеляційного суду Черкаської області через хабар засудили до двох років ув'язнення, - ВАКС

У п’ятницю, 19 лютого, Вищий антикорупційний суд оголосив обвинувальний вирок колишньому судді Апеляційного суду Черкаської області, викритому детективами НАБУ влітку 2018 року на одержанні неправомірної вигоди

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

"Обираючи між двома альтернативними видами покарання, передбаченими санкцією ч. 2 ст. 369-2 КК України, а саме: штрафу, розмір якого на час вчинення кримінального правопорушення становив від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, та позбавлення волі на строк від двох до п’яти років, суд взяв до уваги, що обвинувачений не жалкував про вчинене, не оцінював негативно свої дії та не демонстрував готовності понести покарання за них. Крім того, обвинувачений вчинив кримінальне правопорушення, перебуваючи на посаді судді апеляційної інстанції, а неправомірну вигоду отримав за вплив на суддів першої інстанції, що підриває авторитет судової гілки влади. З огляду на це, суд дійшов висновку, що обвинуваченому необхідно призначити основне покарання на рівні нижньої межі санкції ч. 2 ст. 369-2 КК України у виді позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

ВАКС визнав винним суддю у відставці у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки.

Зазначимо, що колишній суддя Апеляційного суду Черкаської області обвинувачувався у тому, що в серпні 2018 року він отримав кошти від місцевого мешкaнця для здійснення впливу на суддів одного з районних судів Черкаської області аби ті ухвалили позитивні рішення в адміністративних справах в інтересах цієї особи. Суддю викрили поблизу місця проживання одразу після отримaння всієї суми непрaвомірної вигоди.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо