Новий цифровий ринок і обмеження для техногігантів: голова Єврокомісії закликала США протидіяти змінам клімату разом з ЄС

Очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн закликала ЄС і США об'єднати зусилля у боротьбі зі зміною клімату та домовитись про нові рамки цифрового ринку, що обмежили б владу великих технологічних компаній

Про це фон дер Ляєн заявила на Мюнхенській безпековій конференції, передає Reuters.

"Я впевнена: спільне трансатлантичне зобов'язання добитися нульових нульових викидів до 2050 року зробить незмінність клімату новим глобальним пріоритетом. Разом ми могли б створити діючі у всьому світі правила з питань цифрової економіки: набір правил, заснований на наших цінностях, правах людини та плюралізмі, інклюзивності та захисті приватного життя", - сказала фон дер Ляєн.

Очільниця Єврокомісії назвала США "природним партнером" ЄС у боротьбі зі змінами клімату та аргументувала необхідність обмеження впливу технологічних гігантів прикладом штурму Капітолію.

"Звичайно, накладення демократичних обмежень на неконтрольований вплив великих технологічних компаній не зупинить політичне насильство. Але це важливий крок", - сказала фон дер Ляєн.

Голова Єврокомісії наголосила на необхідності покласти відповідальність на інтернет-компанії за зміст поширюваного контенту.

"По суті, ми хочемо переконатися, що те, що є незаконним в автономному режимі, також є незаконним в Інтернеті. І ми хочемо чітких вимог, щоб інтернет-фірми несли відповідальність за вміст, який вони поширюють, просувають та видаляють", - сказала фон дер Ляєн.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb