"Орден Героїв Небесної Сотні": Укрпошта ввела в обіг нову поштову марку

19 лютого Укрпошта ввела в обіг художню поштову марку "Орден Героїв Небесної Сотні" на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та пам'яті Героїв Небесної Сотні

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

"Сьогодні у нас особливий поштовий випуск. Укрпошта вшановує Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за демократію та європейське майбутнє України, відстоюючи її свободу та незалежність. І надзвичайно відповідально усвідомлювати, що кожен такий патріотичний випуск дозволяє нам масштабувати пам’ять про героїв не тільки в найвіддаленіші куточки країни, а й далеко за її межі. І тим самим – щоразу нагадувати кожному українцю, що вони загинули, щоб ми мали шанс жити", - наголосив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Як відомо, Укрпошта у 2015 році вже вшановувала Героїв Небесної Сотні поштовою маркою "Пам’яті Героїв Небесної Сотні", автором став Кость Лавро.

Зазначається, художня поштова марка "Орден Героїв Небесної Сотні" доповнить серію "Нагороди України", започатковану Укрпоштою у 1997 році. Загалом у рамках серії вийшло 11 марок із зображеннями найвищих відзнак України.

Так за часів російської окупації більше 20 художніх марок Укрпошта присвятила патріотичній тематиці. Серед них: "Слава Україні!", яка отримала першу премію в міжнародному конкурсі Nexofil Award 2020 в Мадриді, "Передова", "Вони вистояли! Не витримав бетон!". А у 2014 році національний поштовий оператор ввів в обіг марку "Євромайдан. 2013-2014".

Довідка: 20 лютого в Україні вшановується подвиг учасників Революції Гідності та пам'ять Героїв Небесної Сотні. Орден Героїв Небесної Сотні встановлено Президентом України 3 листопада 2014 р. 105 Героям Небесної Сотні посмертно присвоєно звання Герой України, а троє іноземців - громадяни Білорусі Михайло Жизневський, Грузії – Зураб Хурція і Давид Кіпіані, посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb