В Україні та понад 20 країнах світу відбулась акція вшанування героїв Небесної Сотні "Ангели пам'яті"

В Україні і світі пройшла акція "Ангели пам’яті" із вшанування героїв Небесної Сотні

Про це повідомляє Укрінформ.

"Цього року до акції долучилося понад 20 країн – від Австралії до Сполучених Штатів, від Норвегії до Південно-Африканської Республіки. В Україні, наприклад, на Луганщині – приєдналися всі населені пункти. Для них це перетворилося на таке відстоювання своєї ідентифікації. Вони дуже болісно це відчувають, бо війна у них набагато ближче, ніж у нас", - повідомила співачка та громадська діячка Анжеліка Рудницька, яка ініціювала акцію.

За словами Рудницької, люди люблять акцію за те, що вона доступна – не треба бути багатим, кожен може вирізати паперового янгола і повісити його вдома чи біля дому.

Вона сказала, потрібно зберегти в пам’яті те, що відбувалося сім років тому  в історичній пам’яті цілої країни і нації. 

"Революція Гідності відрізняється від безлічі маленьких локальних чи великих акцій, які відбуваються періодично на Майдані тим, що вона була не за своє, не за те, щоб я міг більше заробити, чи, щоб мені повернули борги банки, або дали можливість на литовських номерах їздити. Вона була за гідність – і це принципово вирізняє Революцію Гідності від будь-яких інших протестів, які були в Україні. Це була велика жертва найсміливіших і найкращих", - переконана Рудницька.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb