Заборона книги про Стуса: адвокат Медведчука прийшов на апеляційне слухання у супроводі 5 охоронців

Розгляд у справі за позовом нардепа ОПЗЖ до Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat щодо книги "Справа Василя Стуса" перенесли на 19 березня

Про це автор книги "Справа Василя Стуса" Вахтанг Кіпіані розповів у Facebook, повідомляє Еспресо.TV.

"Залу, де судять книгу "Справа Василя Стуса", охороняють більше 10(!) нацгвардійців. Адвокат Медведчука прийшов з 5(!) охоронцями", - зазначив Кіпіані.

За словами Кіпіані, наразі у справі суд розглядає, чи є написане ним оціночними судженнями, чи твердженнями.

"Тут є дві лінії захисту і взагалі філософії. Ми працюємо як журналісти в умовах свободи. Ми не думаємо про те, що про це подумає Медведчук, чи Порошенко, чи Зеленський, чи ще хтось.Працюємо для того, щоб пояснити свою думку.Я висвітлював страшну картину життя Василя Стуса. Зібрав різні аргументи, докази і факти з купи джерел. І відповідно все це дає мені підстави так оцінювати поведінку його адвоката Медведчука.Вона негативна, адже самі клієнти - і Стус, і Литвин, і Вершубський, і інші клієнти-дисиденти про нього були негативної думки не тому що він він погана людина, а тому що він не виконував свою роботу адвоката", - зазначив Вахтанг Кіпіані в коментарі журналістці Еспресо з-під будівлі апеляційного суду.

Автор книги стверджує, що у книзі пояснив простими словами, що Віктор Медведчук був не адвокатом, а радше ще одним прокурором у справі.

Також відповідаючи на тезу журналістки, щодо позиції адвоката Віктора Медведчука, буцімто Кіпіані мав взяти дозвіл у Медведчука на публікацію книги, він зазначив:

"Не брав і брати не буду! І вам не раджу, коли ми знімаємо документальні проєкти, сюжети, пишемо статті. Ми не зобов'язані поідомляти про це героїв наших статей." 

Зазначимо, адвокати Медведчука стверджують, що дозвіл потрібно було брати, адже у книзі є "художні елементи".

Слідком Білорусі виправдав дії силовиків, які застрелили протестувальника Тарайковського

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо