Навального визнали винним у справі про наклеп на ветерана

Суд визнав російського опозиціонера Олексія Навального винним у справі про наклеп на ветерана Другої світової війни Ігната Артеменка

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Суддя Віра Акімова на виїзному засіданні в Бабушкінському суді Москви визнала Олексія Навального винним у наклепі на ветерана Другої світової війни Ігната Артеменка.

Суддя оголошуючи вердикт суду заявила, що Навальний здійснив на Артеменка наклеп. Опозиціонеру присудили виплатити 850 тис. рублів. 

Кримінальну справу було порушено після того, як Олексій Навальний 2 червня 2020 року перепостив у Twitter ролик, в якому відомі люди агітували за поправки до Конституції.

Він назвав тих, хто знялися в ньому зрадниками, ганьбою країни і людьми без совісті. Серед тих, хто знявся в ролику, був ветеран Другої світової війни Ігнат Артеменко.

У Слідчому комітеті Росії вирішили, що коментар Навального містив заздалегідь неправдиві відомості, що порочать честь і гідність ветерана. Навальному пред'явили звинувачення в скоєнні злочину, передбаченого статтею про наклеп.

Після госпіталізації Навального в серпні минулого року провадження у справі призупинили. Знову воно було відновлено після повернення Навального в Росію. Звинувачення вимагало призначити Навальному по цій справі штраф у 950 тис. рублів.

Раніше сьогодні відбулося засідання суду за апеляцією на заміну умовного терміну Олексію Навальному на реальний. Суд відхилив апеляцію, але ухвалив зарахувати в строк відбування період домашнього арешту з 30 грудня 2014 року по 18 лютого 2015 року. З урахуванням відбутого покарання Олексія Навального проведе в колонії 2,5 роки.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb