Іран приховує від України інформацію у справі про збиття літака МАУ, - МЗС

Заступник міністра закордонних справ Євген Єнін заявив, що Іран приховує від України важливу інформацію у справі про збиття літака МАУ під Тегераном у січні 2020 року

Про це повідомляє Україна 24.

За словами Єніна, Іран приховує імена підозрюваних, посилаючись на таємницю слідства.

"Нам до сьогодні відмовляються назвати імена тих осіб, які перебувають під підозрою, або щодо яких найближчим часом буде скеровано обвинувальний акт до суду. Посилання іде на військову таємницю. Безумовно, закритий характер судового процесу, так само і зволікання у співпраці з правоохоронними органами України не сприяє посиленню довіри до розслідування, яке проводить Іран", — сказав Єнін.

Він додав, що з перших днів трагедії українські слідчі вийшли на контакт з іранськими колегами та направили запити про міжнародно-правову допомогу, але відповіді надходять зі значними затримками, або не містять фактичної інформації, яка потрібна для просування українського розслідування.

"Ми наполягали, щоб Іран привідкрив завісу над тими подіями принаймні для вузького кола спеціалістів. Ми запропонували й створення спільної слідчої групи. Ми наголошували на проведенні спільних слідчих дій. Але до сьогодні іранська сторона не відповіла нам позитивно на ці пропозиції", - підкреслив Єнін.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb