Княжицький про Зеленського та повернення Криму: На жаль, я стратегії не бачу

Нардеп фракції "Європейська солідарність" Микола Княжицький заявив, що не бачить стратегії повернення окупованого Криму

Про це він сказав під час ефіру "Головне: понеділок", передає Еспресо.TV.

"На жаль, я стратегії не бачу. Вся стратегія справді була виключити Крим з переліку тих окупованих територій про які Україна може говорити. Саме тому на усіх міжнародних конференціях під час останніх розмов Зеленського з Путіним, коли вони їздили в Париж, чи представників ТКГ, чи в нормандському форматі, всі ці розмови завжди стосувались окупованих територій. Там майже не згадували Крим", - заявив Княжицький.

Він зауважив, що у Криму "справді інший статус", ніж в інших окупованих територій Донецької і Луганської областей.

"А цей інший статус також ніхто не підкреслює. Я абсолютно переконаний, що вирішити долю Криму без того, щоб зараз голосно не піднімати долю і майбутнє кримськотатарського народу буде неможливо. Якщо ми говоримо про міжнародний дипломатичний діалог і зусилля України на міжнародному рівні, тому що є багато способів вирішити цю долю. От ми з Ахтемом говоримо, що колись кримські татари так як вони колись поверталися з України після того, як радянська система їх вигнала, вбила половину народу, вчинила геноцид, от коли вони поверталися було складніше. Зараз у Ахтема така мрія піти в Крим пішки і він говорить, що кримські татари, які тут є - на території України, що вони просто підуть і пройдуть через кордон. І це будуть не лише кримські татари, а й українці, тому що вони там жили. Тому що звільнити народ, не лише територію, це важливо", - додав нардеп.

Княжицький зазначив, що може бути дипломатичний шлях звільнення територій.

"Ми повинні надолужити все те і зробити союзниками цілий світ, чого ми не зробили раніше. Крим має бути повноцінною кримськотатарською автономію. Тому що кожен народ, з моєї точки зору, має право на свою державність і свою землю. Крим - це територія України і ми вдячні кримським татарам, які кажуть "ми кримські татари і ми українці". Ми маємо піднімати це питання на всіх міжнародних переговорах", - сказав Княжицький.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb