Компанія Boeing рекомендувала авіаперевізникам призупинити польоти на лайнерах 777

Компанія Boeing заявила, що рекомендує авіаперевізникам припинити польоти літаків 777 з двигуном Pratt&Whitney 4000-112 після інциденту в американському Денвері

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Boeing активно слідкує за останніми подіями, пов'язаними із рейсом 328 авіакомпанії United Airlines. Доки продовжується розслідування Національної ради з безпеки на транспорті (NTSB), ми рекомендуємо призупинити експлуатацію літаків 777 (69 з яких знаходяться в експлуатації, а 59 - на стоянці), які працюють на двигунах Pratt & Whitney 4000-112, до визначення Федеральним управлінням громадянської авіації (FAA) відповідного протоколу перевірки", - цитує видання заяву компанії.

Раніше повідомлялося, що FAA активізує перевірки літаків Boeing 777, оснащених двигунами Pratt & Whitney 4000-112, у зв'язку з інцидентом в американському Денвері.

"Після консультацій з експертами з авіаційної безпеки (...) я доручив видати надзвичайну директиву, яка вимагає почати негайні перевірки літаків Boeing з двигунами Pratt & Whitney PW4000", - йдетьсяу заяві голови FAA Стіва Діксона.

Після цього американська авіакомпанія United Airlines заявила, що негайно припиняє польоти 24 літаків Boeing 777, оснащених такими двигунами.

У свою чергу міністерство транспорту Японії видало наказ авіакомпаніям Nippon Airways і Japan Airlines, які відповідно мають парк з 19 і 13 літаків Boeing 777 з таким типом двигуна призупинити польоти на даних лайнерах.

У суботу Boeing 777-200 американської авіакомпанії United Airlines з 231 пасажиром і 10 членами екіпажу на борту успішно приземлився в аеропорту вильоту з несправним правим двигуном. Літак мав виконати рейс Денвер - Гонолулу.

За повідомленнями ЗМІ, двигун лайнера загорівся, в повітрі за літаком тягнувся шлейф чорного диму.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb