Мінфін планує розробити програму фінансового лізингу на житло під 5% річних, - Тимошенко

Міністерство фінансів України спільно з профільними комітетами Верховної Ради розробляє програму фінансового лізингу на житло в межах 5% річних

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

"Фінансовий лізинг - це окрема програма, якою також займається Міністерство фінансів разом з профільними комітетами Верховної Ради. Ми будемо мати іпотеку під 7% і фінансовий лізинг, сподіваємося, під 5%", - цитує пресслужба слова заступника керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

За його словами, програмою фінансового лізингу зможуть скористатися медичні працівники, військові, педагоги, поліцейські та соціально незахищені верстви населення. Тимошенко також висловив сподівання, що ця програма діятиме і на внутрішньо переміщених осіб.

Тимошенко додав, що наразі Офіс президента співпрацює з Мінфіном та Національним банком України, щоб вийти на доступну та зрозумілу кожному громадянину іпотеку.

За його словами, перший внесок за іпотечним кредитом має становити 20%, а строк виплати - від 20 до 30 років.

Тимошенко висловив сподівання, що в першому півріччі доступна іпотека і фінансовий лізинг будуть запущені. Він зауважив, що це дасть не лише житло людям, а й мультиплікатор для економіки.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb