Парламент Грузії обрав новий склад уряду

Парламент Грузії на пленарному засіданні оголосив вотум довіри уряду на чолі з прем'єр-міністром Іраклієм Гарібашвілі

Про це повідомляють "Новини Грузії".

"За" кандидатуру Гарібашвілі проголосували 89 депутатів, двоє парламентаріїв голосували "проти". Для вираження довіри необхідно 75 голосів.

Склад грузинського уряду оновлено двома міністрами - міністром інфраструктури замість Майї Цкітішвілі став Іраклій Карселадзе, а Міністерство оборони, яке донедавна очолював Гарібашвілі, очолить його заступник Джуаншер Бурчуладзе.

Прем'єр зазначив, у найближчій перспективі уряд продовжить зусилля з боротьби з коронавірусною інфекцією і виходу країни з економічної кризи.

Торкаючись зовнішньої політики, Гарібашвілі заявив, що продовжиться курс на зближення і поглиблення співпраці з Євросоюзом і США.

Новий прем'єр-міністр Грузії Гарібашвілі народився в 1982 році. Закінчив Тбіліський державний університет і університет у Сорбонні за фахом міжнародні відносини. З 2004 до 2012 року працював на різних посадах у компанії "Карту груп", що належить мільярдерові Бідзіні Іванішвілі. У 2012-2013 роках працював на посаді міністра внутрішніх справ Грузії. У 2013-2015 роках був прем'єр-міністром Грузії.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb