"Голос" і "Довіра" найчастіше підтримують рішення Ради разом зі "слугами народу", - КВУ

Фракція "Голос" і депутатська група "Довіра" найчастіше голосують за схвалення законопроєктів Верховної Ради разом із фракцією "Слуга народу"

Про це повідомили в Комітеті виборців України, передає Інтерфакс-України.

"За даними голосувань, найближче до умовної коаліції зі "Слугою народу" мали б бути фракція "Голос" та група "Довіра". Саме у цих політичних сил частіше за інших збігаються результати голосувань із монобільшістю. У середньому протягом вересня-січня депутати "Слуги народу", "Голосу" та "Довіри" разом забезпечили 231 голос, що було достатньо для ухвалення законів", - повідомив голова КВУ Олексій Кошель.

Зазначається, що за період із вересня 2020 року до січня 2021-го ВР ухвалила 86 законів (без урахування ратифікаційних документів). У середньому кнопку "за" натиснули лише 84%, або 206 із 247 депутатів від "Слуги народу".

Як повідомив Кошель, решту голосів, яких бракувало для ухвалення рішень, найчастіше забезпечували депутати групи "Довіра" і фракції "Голос": у середньому "за" натискали 66% (13 депутатів) "Довіри" та 65% (12 депутатів) "Голосу".

У свою чергу, серед інших фракцій і груп показники підтримки рішень парламенту трохи нижчі.

У середньому за ухвалені рішення парламенту голосували 62% депутатів "Європейської солідарності" і 51% позафракційних депутатів. Також кнопку "за" натискала половина депутатів ВО "Батьківщина" (50%) і групи "За майбутнє" (45%).

За словами Кошеля, депутати всіх фракцій і груп переважно підтримують рішення парламенту. Винятком є члени "Опозиційної платформи - За життя", які демонструють низький рівень підтримки ухвалених законів: у середньому "за" голосують лише 23% депутатів "ОПЗЖ".

При цьому депутати від "ОПЗЖ" не дали жодного голосу за 20 законів із 86.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb