Росія роздає паспорти в ОРДЛО в тому числі для фальсифікації виборів, - Гармаш

За словами журналіста Дениса Гармаша, Росія збирається використати населення окупованих районів Донецької та Луганської областей як ресурс для фальсифікації майбутніх виборів у Думу

Про це заявив член української делегації у Тристоронній контактній групі, журналіст Денис Гармаш у Facebook.

Гармаш зауважив, що зараз ніхто не може проконтролювати, скільки насправді "паспортів" було видано і повідомив, що останнім часом російські чиновники активно заговорили про проведення голосування на виборах до Держдуми Росії у вересні 2021 року на окупованій території Донбасу. Для цього там відтворили так звану "ЦВК" "ДНР". Водночас він розповів, що віднедавна росіяни почали повідомляти про 639 тис. паспортизованих російськими аусвайсами українців, хоча ще три тижні тому заявляли про 400 тис.

Він зауважив, що за 8 місяців 2020 року Росія видала 254 тис. паспортів. Саме тоді цифра сягнула 400 тис. тепер же в росії звітують про ще 239 тис. паспортів, але виданих вже за період у три тижні.

"Окупований Донбас стає сірою зоною для виборчого процесу в Росії. Фактично, полем фальсифікації російських виборів. Оскільки ніхто не може, по-перше, проконтролювати скільки насправді паспортів видано; по-друге, скільки з новонавернених росіян-донеччан прийдуть на ці вибори", - зазначив Гармаш.

Він припустив, що масовість відвідування виборчих дільниць, швидше за все, Росія забезпечить проведенням якогось безглуздого "референдуму".

"До того ж до вересня ще півроку, за цей час вони можуть намалювати і мільйонну "статистику" нових російських виборців. Природно, всі ці голоси будуть "віддані" за "єдиноросів", або інших, потрібних Путіну партій...Росія багато витрачає на Донбас. Тепер він повинен відпрацьовувати це не тільки кров'ю...", - пояснив Денис Гармаш.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо