Українському політв'язню Марченку не надають дані медобстеження, яке було у листопаді 2020 року

Українському політв'язню в Росії Олександру Марченку, а також його захисту не надають дані про медобстеження

Про це розповіла дружина політв'язня Катерина Марченко, передає "Укрінформ".

"У 2016-му році мій чоловік переніс онкологічне захворювання і операцію з видалення щитовидної залози. У зв'язку з цим у Олександра є потреба в періодичному обстеженні цього органу. Необхідно раз на рік проводити УЗД щитовидної залози і хоча б раз на 3 місяці здавати аналізи на гормони", - розповіла дружина політв'язня.

Марченко зазначила, що у листопаді 2020 року стало відомо, що медобстеження було проведено. Згодом адвокат політв'язня спершу в усній формі, а потім шляхом направлення письмових запитів на Федеральну службу виконання покарань (у грудні 2020 року і в січні 2021-го) попросив надати йому результати обстеження Олександра Марченка.

"Але минуло вже багато часу, а адвокат досі так і не отримав ні відповідей від ФСВП, ні самих результатів дослідження на гормони. При цьому лікар в СІЗО самостійно відкоригував Олександру дозу препарату «Еутирокс», який необхідно приймати для підтримки нормальної життєдіяльності організму і від якого залежить функціонування всіх органів, зважаючи, що щитовидна залоза повністю відсутня", - пояснила Катерина Марченко.

Вона додала, що Олександр також неодноразово просив надати йому результати аналізів для того, щоб він зміг передати інформацію родичам. Але за вказаний період часу йому так і не вдалося отримати цю інформацію.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb