Банки надаватимуть держвиконавцям номери рахунків боржників, - заступник міністра юстиції

Національний банк України вніс зміни до правил зберігання банківської таємниці задля надання держвиконавцям доступу до рахунків боржників

Про це у Facebook повідомила пресслужба Міністерства юстиції.

"Завдяки наполегливій роботі нашої команди виконавці отримали допуск до інформації про номери банківських рахунків боржників та залишок коштів на них", - цитує пресслужба слова заступника міністра юстиції Андрія Гайченка.

Так, Національний банк України (НБУ) вніс зміни до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці, затверджених постановою Правління НБУ від 14 липня 2006 року №267, які набули чинності 16 лютого 2021 року.

Зазначається, що інформація, банки надаватимуть на вимогу виконавців стосовно наявності, стану рахунків боржника відтепер в обов'язковому порядку повинна містити номери рахунків, відкритих боржником у банку, а також суми коштів, які наявні на таких рахунках.

У пресслужбі зауважили, що ці зміни не лише значно полегшать та прискорять роботу виконавців, а й стануть підставою для запровадження автоматизації такого процесу. У зв'язку із цим Мін'юст розробляє зміни до відповідних нормативно-правових актів, прийняття яких найближчим часом надасть можливість автоматизувати процес отримання виконавцями номерів рахунків боржників-фізичних осіб та сум коштів, які наявні на таких рахунках.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb