Довідку про доходи можна буде отримати онлайн, - Податкова

Державна податкова служба запровадила новий електронний сервіс з надання довідки про доходи онлайн

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Для спрощення та зручності спілкування громадян з органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, банками, іншими установами та організаціями Державної податкової служби запроваджено новий е-сервіс "Отримання відомостей з Державного реєстру осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, засвідчених кваліфікованою електронною печаткою ДПС", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для отримання довідки достатньо подати запит в електронному кабінеті. Електронний документ, засвідчений кваліфікованою електронною печаткою ДПС, є аналогом документа, виданого контролюючим органом у паперовій формі.

Правовий статус підпису можна перевірити на офіційному веб-сайті центрального засвідчувального органу. Одержувач електронного документа отримує можливість ідентифікувати підписувача такого документа та перевірити його цілісність.

У пресслужбі додали, що в рамках нового е-сервісу надано можливість отримати інформацію про доходи за період, починаючи з І кварталу 1998 року за будь-які п'ять років з розбивкою поквартально.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb