Експосадовець ПриватБанку займався кредитуванням великих компаній і може володіти цінною інформацією, — економічний оглядач

Один із підозрюваних у справі ПриватБанку Володимир Яценко працював у банку з 1992 по 2016 рік, займався у тому числі кредитуванням великих компаній і може багато знати про роботу фінансової установи

Про це заявив Андрій Яніцький, економічний оглядач, автор книги "Приват-на історія", в ефірі програми “Великий ефір Василя Зими” на телеканалі Еспресо.

“Володимир Яценко працював у “ПриватБанку” фактично з самого початку його існування, десь з літа 1992 року. Він зі звичайного співробітника банка став акціонером, але у нього був зовсім невеличкий пакет акцій, 0,3-0,4%”, — повідомив Яніцький.

За його словами, у різні роки Яценко займався різним, але був талановитим і просувався по службовій драбині.

“Насамкінець він займався вже кредитуванням великих компаній. І я підозрюю, що це були компанії, пов’язані із колишніми мажоритарними акціонерами цього банку Геннадієм Боголюбовим і Ігорем Коломойським”, — припускає економічний оглядач.

Він прогнозує, що експосадовець ПриватБанку не піде на угоду зі слідством.

“Я думаю, що він людина, дуже віддана колишньому голові правління “ПриватБанку” Олександру Дубілету. Він не виглядає людиною, готовою “здавати своїх”. Щодо того, що він може знати — звісно, він може знати дуже багато”, — стверджує Яніцький.