Тренер, якому суддя показав жовту картку за вимогу розмовляти українською, розповів подробиці інциденту

Головний тренер "Львова" Віталій Шумський обурений, що арбітр Віктор Копієвський дав йому жовту картку за вимогу розмовляти під час футбольного матчу українською мовою

Про це повідомляє "Футбол 24".

За словами Шумського, під час матчу чемпіонату України проти "Колоса" він попросив четвертого арбітра спілкуватися з ним українською мовою, після чого головний рефері дав йому попередження.

"Я підійшов до четвертого судді Кривоносова, запитав його по грі за якесь порушення: чому у наш бік фіксують порушення, а у бік Колоса – ні. Спокійним тоном запитав, нормально. На що він мені відповів російською, і то таким, знаєте, тоном. "Чому ви зі мною спілкуєтесь російською мовою?" У відповідь Кривоносов рацією передав головному арбітру: "Тренеру дати жовту картку"", - розповів Шумський.

За словами тренера, жовту картку йому показали несправедливо, а судді, на його думку, порушують мовне законодавство.

"Є правила футболу. За мову там не дають жовтих чи червоних карток. При цьому, ми ж в Україні. Є закон 16 січня: у публічних місцях розмовляти державною мовою. І коли тобі за державну мову починають давати жовті картки, я цього не можу зрозуміти. До того ж, це був День вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні. Розумієте? І переддень Дня рідної мови", - обурився Шумський.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb