В Єревані опозиція вийшла на протест з вимогою відставки Пашиняна, десятки затриманих

В Єревані під час акції протесту опозиційного "Руху за порятунок Вітчизни" біля третьої будівлі уряду поліція затримала понад 50 осіб

Про це сайту Новости Армения повідомив заступник керівника управління зі зв'язків з громадськістю та інформації поліції Едгар Джаноян.

За його словами, під час акції привід був застосований до 57 осіб за статтею 182 Кодексу про адміністративні правопорушення ("Невиконання законної вимоги службовця військ поліції або службовця поліції").

У вівторок громадяни вийшли на акцію протесту до третьої будівлі уряду Вірменії, щоб завадити допуску прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна в будівлю.

Задовго до початку акції поліція оточила значну територію навколо будівлі, перешкоджаючи руху громадян і журналістів. Після того, як Пашинян увійшов до будівлі під вигуки протестувальників, поліція продовжила тримати оточення, а пізніше почала застосовувати привід до десятків учасників акції.

Представник ВРФ "Дашнакцутюн", директор інформаційно-аналітичної служби телеканалу "Yerkir Media" Гегам Манукян повідомив журналістам, що стосовно представника Верховного органу ВРФ "Дашнакцутюн" Ішхана Сагателяна було застосовано насильство під час затримання. За його словами, багато хто радив політику звернутися до лікаря, але він відмовився.

"До Сагателяна не застосовували привід, не дозволили. Але до голови Верховного органу (ВРФД) застосували привід, голови Єреванського міського комітету, багатьох інших громадян", - сказав він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb