Аеропорт "Харків" з березня відновить авіарейси у 18 країн

Аеропорт "Харків" з березня почне відновлювати авіарейси до 18 країн

Про це повідомила пресслужба аеропорту "Харків".

"5 березня в аеропорту почнеться активне відновлення старих докарантинних рейсів. Авіакомпанії SkyUp Airlines, Wizz Air та Ryanair знову літатимуть за 18 знайомими напрямками", - йдеться у повідомленні.Згідно з повідомленням, попри невизначені строки карантинних обмежень у світі, авіакомпанії готуються до активного літнього сезону.

Так, українська лоукост-авіакомпанія SkyUp Airlines вже відкрила продаж квитків за чотирма новими напрямами: до Братислави (Словаччина), Родосу та Іракліона (Греція) та Ларнаки (Кіпр). Перельоти починаються у квітні-травні. Також у травні, але ще раніше за розкладом, перельоти до Ларнаки відкриває Wizz Air.

За інформацією пресслужби, відновлюються рейси до польських міст Вроцлава, Гданська, Кракова і Познані (Польща), італійських Ріміні та Венеції, німецьких Берліну та Дортмунду. Відновлюються рейси до європейських столиць: Праги (Чехія), Відня (Австрія), Будапешта (Угорщина),Таллінна (Естонія),Вільнюса (Литва), а також до популярних туристичних міст: Барселони (Іспанія), Батумі (Грузія), Бургаса (Болгарія).

Водночас, у пресслужбі зауважили, що обмеження в'їзду до цих країн для деяких категорій громадян продовжують діяти. Тож перед плануванням подорожі необхідно перевірити правила відвідування країн та правила в'їзду до України.

Також зазначається, що з березня туристам будуть доступні тури до Шарм-ель-Шейха, Хургади (Єгипет) та Стамбула (Туреччина). У квітні також запустяться перельоти до Анталії та Бодрума (Туреччина). Країни відкриті для подорожей, але вимагають дотримання певних правил.

Так, в’їзд до Туреччини можливий після надання довідки про негативний ПЛР-тест на COVID-19, зроблений не пізніше ніж за 72 години до перетину кордону. Дітям до шести років тест не потрібен. Окрім цього, пасажир має придбати страховий поліс на COVID-19. Це можна зробити онлайн, у туроператора, під час купівлі авіаквитків або в аеропорту Туреччини після прибуття.

Пасажири, що прилітають до Єгипту, також мають надати негативний ПЛР-тест на COVID-19, зроблений не пізніше ніж за 72 години до перетину кордону.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb