Двом посадовцям "Укренерго" повідомлено про підозру у завданні 380 млн грн збитків на будівництві підстанції

Двом посадовцям "Укренерго" повідомили про підозру у завданні 380 млн грн збитків на будівництві підстанції у Луганській області

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Згідно з повідомленням, правоохоронці повідомили про підозру колишнім начальнику департаменту та голові тендерного комітету Державного підприємства "Національна енергетична компанія "Укренерго" за фактом зловживання службовим становищем.

За даними слідства, посадовці умисно створили умови, які призвели до безпідставного відхилення найбільш економічно вигідної пропозиції одного із учасників торгів при закупівлі комплексу робіт та послуг по договору підряду на будівництво підстанції "Кремінська" у Луганській області. Зазначається, що ця підстанція є вкрай важливою для забезпечення енергопостачання частини Луганської області, яка після початку бойових дій у 2014 році залишилась відрізаною від єдиної енергосистеми України через пошкодження частини високовольтних ліній.

Таким чином, зазначили у пресслужбі, внаслідок завищення предмету закупівлі та зайвих витрат державній компанії "Укренерго" спричинено матеріальні збитки на суму понад 380 млн грн, що є тяжкими наслідками.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb