Київ отримав понад 42 тис. доз COVID-вакцини, - КМДА

У КМДА заявили про готовність до вакцинації від коронавірусу. Місто отримало 42 600 доз вакцини

Про це на брифінгу заявив перший заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

"Київ отримав 42 600 доз вакцини від COVID-19. Заклади охорони здоров’я столиці готові до старту кампанії з вакцинації проти COVID-19. Зокрема, і вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield), що надало Міністерство охорони здоров'я", - наголосив він.

У столиці сформовано 15 мобільних бригад з імунізації. Медики мобільних бригад пройшли та продовжуватимуть проходити відповідне навчання на національному рівні з імунізації від COVID-19 вакцинами від Pfizer/BioNTech та AstraZeneca.

Читайте також: В Україні зробили перше щеплення від коронавірусу

За його словами, підготовлено 120 тимчасових пунктів вакцинації в закладах охорони здоров’я та інтернатах, а також 120 додаткових стаціонарних пунктів вакцинації від COVID-19 на базі ЦПМСД міста.

"Уже верифіковані списки медичних працівників, які отримають щеплення в першу чергу. Це члени мобільних бригад, медики, які працюють у лікарнях із хворими на COVID-19, співробітники лабораторій, де проводиться аналіз на виявлення вірусу, працівники екстреної медичної допомоги та медики інших закладів охорони здоров’я", - сказав Мондриївський.

Наразі міська влада веде переговори про закупівлю вакцини.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb