МАУ відновлює польоти до Баку, а SkyUp виконає рейси до Ташкенту

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) з 13 березня відновлює польоти до Баку, а SkyUp виконає чотири рейси з Києва у Ташкент

Згідно з повідомленням пресслужби МАУ, авіакомпанія відновлює рейси до Баку з 13 березня. Рестарт дозволить поновити пряме авіасполучення між столицями України та Азербайджану, а також забезпечити пасажирів з різних регіонів зручними стикуваннями у Києві. До кінця квітня МАУ планує здійснювати польоти в аеропорт ім. Гейдара Алієва двічі на тиждень щовівторка та щосуботи.

Крім того, авіакомпанія SkyUp повідомила, що планує виконати чотири рейси з Києва у Ташкент (Узбекистан) 4, 11, 18 та 25 березня.

Зазначається, що наразі в'їзд до Азербайджану дозволений лише громадянам країни, співробітника і керівникам дипломатичних представництв і консульств в Азербайджані та членам їх сімей, іноземцям з видом на проживання, членам родини резидента за наявності документів, що підтверджують родинні зв'язки. Також необхідно мати негативий ПЛР-тест на COVID-19, що був зроблений в акредитованій лабораторії IMMD не пізніше, ніж за 48 годин до вильоту.Обов’язковою вимогою є наявність роздрукованого результату негативного тесту на COVID-19, який містить QR-код, що дає можливість електронної верифікації документа для перевірки, відповідно до вимог міжнародного аеропорту ім. Гейдара Алієва.

В свою чергу подорожуючим із Баку до міст України необхідно мати при собі лише поліс страхування, що покриває витрати на лікування від COVID-19.

Після прибуття в Узбекистан громадяни України мають підписати зобов'язання пройти 14-денну самоізоляцію за місцем проживання або в отелі. Незалежно від наявності довідки про відсутність COVID-19, по прибуттю в Узбекистан громадяни України також зобов'язані пройти експрес-тестування на антигенти до COVID-19 за свій рахунок.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb