Надбавку до пенсій в 400 грн пенсіонери не побачать ще до жовтня 2021 року, - Розенко

Обіцяні 400 грн надбавки до пенсій людей віком 65 років і більше уряд переніс з 1 липня на 1 жовтня поточного року

Про це заявив міністр соціальної політики України (2014-2016 рр.) Павло Розенко в ефірі програми “Коментар з Христиною Шкудор” на Еспресо.TV.

“Почнемо з того, що уряд прийняв постанову про перерахунок пенсій з 1 березня. Прийняв уряд дану постанову під тиском експертів та журналістів, адже до початку березня залишалось менше одного тижня. І без неприємних речей для пенсіонерів тут не обійшлось. Позаяк, обіцяні 400 грн надбавки до пенсій людей віком 65 років і більше, уряд переніс з 1 липня на 1 жовтня. Президент Володимир Зеленський, взагалі, обіцяв запровадити таку постанову з 1 січня поточного року. Тепер же влада переносить виплати майже на рік і обіцяні 400 грн надбавки до пенсій пенсіонери не побачать аж до 1 жовтня.” - пояснив Розенко

Павло Розенко додав, що причинами таких дій влади є неправильно сформований бюджет та некомпетентність уряду. Через те, що вперше в історії України між першим та другим читанням державного бюджету країни в Верховній Раді, у пенсійного фонду забрали 8 млрд грн і передали ці кошти на фінансування працівників прокуратури та Офіс президента.

“Для нинішньої влади працівники прокуратури та Офісу президента найменш захищені люди. Виходить, що пенсіонери в нашій країні живуть краще, чим чиновники. От такі пріоритети Зеленського та “слуг народу”.” - додав Розенко

Також Розенко прокоментував запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні.

“Відразу хочу наголосити, що впровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні не вирішує проблеми нинішніх категорій пенсіонерів, або людей віком 50 років і більше. Вони як були за межею бідності, так і залишаються. Більш за все, якщо проголосують за дану систему, вона працюватиме для людей віком до 45 років.”, - пояснив Розенко.