НКРЗІ з липня знизить ставки інтерконекту: це має здешевити дзвінки на інші мережі

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) знизила з 1 липня ставки розрахункових такс за послуги пропуску трафіку до телекомунікаційних мереж операторів зв'язку

Про це повідомила пресслужба НКРЗІ.

Згідно з повідомленням, регулятор знизив прийняв рішення щодо зниження розрахункових такс за послуги пропуску трафіку до телекомунікаційних мереж операторів телекомунікацій з істотною ринковою перевагою на ринку з ринку фіксованого телефонного зв'язку.

Так, з 1 липня 2021 року розрахункова такса за термінацію міжміського телефонного трафіку на міжміському рівні встановлена у розмірі 0,10 грн/хв, а на місцевому рівні - 0,07 грн/хв; розрахункова такса за термінацію мобільного телефонного трафіку на міжміському рівні встановлена у розмірі 0,10 грн/хв, а на місцевому рівні - 0,07 грн/хв.

Крім того, з 1 січня 2022 року розрахункова такса за термінацію міжміського телефонного трафіку на міжміському рівні буде знижена до 0,08 грн/хв, а на місцевому рівні - до 0,05 грн/хв; розрахункова такса за термінацію мобільного телефонного трафіку на міжміському рівні буде знижено до 0,08 грн/хв, а на місцевому рівні - до 0,05 грн/хв.

Зазначається, що це рішення розроблене з метою здешевлення викликів до фіксованих мереж. Так, мобільні оператори зможуть зменшити витрати при взаєморозрахунках за послуги пропуску трафіка до телекомунікаційних мереж інших операторів телекомунікацій, а також збільшити обсяг міжмережевого трафіка. Таким чином, вони зможуть запропонувати споживачам більш привабливі тарифні плани, які включатимуть дзвінки до абонентів інших операторів телекомунікацій.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb