Окупанти вдалися до хибних запитів "тиші" перед початком обстрілів, - ООС

Збройні формування Російської Федерації здійснили чергову низку провокацій, результатом яких стало збільшення кількості обстрілів вздовж всієї лінії розмежування

Про це повідомляє пресслужба штабу ООС.

Зазначається, що в ході проведення широкомасштабної провокації ЗФ ОРДЛО вдалися до введення хибних запитів "Тиші" перед початком та безпосередньо в ході обстрілів.

"Реагуючи на запити української сторони, щодо припинення вогню, збройними формуваннями РФ 8 разів вводилися "дзеркальні режими тиші" для формування картини численних порушень з боку ЗСУ та дискредитації їх перед СММ ОБСЄ. При цьому обстріли з боку російських найманців здійснювалися одночасно із запитом тиші для начебто припинення вогню з боку ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

Про заздалегідь спланований характер провокацій з боку ЗФ ОРДЛО свідчить інтенсивна інформаційна компанія, розгорнута у соцмережах.

"Інформація щодо начебто підготовки Збройних Сил України до активних дій інтенсивно "роздмухувалася" починаючи з 19 лютого, а безпосередньо в ході обстрілів оперативно "вкидалася" у соціальні мережі із затримкою 5-7 хвилин, а іноді, і до офіційних звернень з боку СММ ОБСЄ", - підкреслили у штабі 

Окупанти розгорнули кампанію щодо формування спотвореного уявлення про ситуацію з подальшою активною фазою обстрілів безпосередньо 23 лютого, на фоні святкування у псевдоутвореннях "дня защітніка отєчєства".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb