Пожежа в будинку для літніх людей у Харкові: виділять по 10 тис. грн на кожну сім'ю загиблих

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов заявив, що загалом буде виділено по 10 тис. грн на кожну сім'ю загиблих та кожній постраждалій особі через пожежу в будинку для літніх людей у Харкові

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Станом на 23 лютого 2021 року ідентифіковано тіла 14 загиблих, родичі яких отримали свідоцтво про смерть і дозволи на поховання. Залишається неідентифікованим одне тіло загиблої жінки.Триває проведення розшукових заходів щодо встановлення її родичів", - сказав Чернишов.

За його словами, загалом буде виділено по 10 тис. грн на кожну сім'ю загиблих та кожній постраждалій особі, які подали відповідні заяви.

На організацію поховань, що здійснюється за рахунок коштів бюджету Харкова, виділено 172 тис. грн. Наразі отримано дозволи від органів досудового розслідування на поховання 14 загиблих. З 15 до 22 лютого поховали 13 осіб.

  • Нагадаємо, 21 січня у Харкові на вул. Нижня Гиївська, 150Б, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі.
  • Президент Володимир Зеленський відреагував на пожежу у двоповерховому житловому будинку для літніх людей у Харкові та доручив уряду розібратися.
  • 21 січня начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Чиж заявив, що працівників будинку для літніх, де в пожежі загинули люди, доставили в поліцію.
  • Тож прокуратура Харківської області затримала трьох осіб, які причетні до роботи будинку для літніх людей, де напередодні сталася смертельна пожежа.
  • Станом на вечір 23 січня 2021 року 45-річному орендарю згорілого у місті Харкові пансіонату, його 43-річній дружині, яка керувала закладом, 67-річному власнику домоволодіння та 34-річному адміністратору хоспісу обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb