Російські хакери намагалися зламати систему документообігу держорганів України, - РНБО

Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО України заявив про спробу кібератаки на систему документообігу держорганів

Про це повідомляє пресслужба Ради нацбезпеки та оборони.

“Національний координаційний центр зафіксував спроби поширення шкідливих документів через Систему електронної взаємодії органів виконавчої влади. Метою атаки було масове зараження інформаційних ресурсів державних органів”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, шкідливі документи містили макрос, який приховано завантажував програму для віддаленого управління комп’ютером. Способи та засоби реалізації цієї кібератаки дозволяють пов’язати її з одним із хакерських шпигунських угруповань з РФ..

“За сценарієм атака належить до так званих supply chain attack. Це атака на ланцюжок поставок, під час якої хакери намагаються отримати доступ до цільової організації через вразливості в інструментах і сервісах, які вона використовує”, – наголосили у РНБО.

За інформацією пресслужби, найвідомішими та наймасштабнішими атаками такого типу стали NotPetya, спрямована на пошкодження української інфраструктури у 2017 році, та Solorigate – кібершпигунська операція Російської Федерації 2020-2021 року, яку нині розслідують у США.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb